PRESSEMEDDELELSE

På Café Vivaldi er der plads til alle – også handicappede

 

16 ud af 17 Vivaldi-caféer er handicapvenlige, så derfor var der tale om en fejl, da en mor med et handicappet barn i klapvogn blev afvist på Café Vivaldi i Esbjerg. Det må ikke ske, og Vivaldi Gruppen A/S beklager dybt.

 

- Vi vil gerne give en uforbeholden undskyldning for vores ageren på Café Vivaldi i Esbjerg. Vi kan og skal selvfølgelig kunne rumme den mangfoldighed af gæster, der besøger os, og selvfølgelig er handicappede velkomne hos os. Desværre har vi i dette tilfælde lavet en fejl.

 

Sådan lyder ordene fra udviklingschef, Thomas Munkholm, fra Vivaldi Gruppen, som står bag samtlige Vivaldi-caféer i Danmark. Sagen handler helt konkret om en mor, som for nylig blev afvist, fordi personalet havde misfortolket situationen og set på barnets klapvogn som en helt almindelig klapvogn.

 

- Det er korrekt, at man ikke må have klap- og barnevogne med ind på vores café, da de kan stå i vejen i tilfælde af en nødsituation, hvor caféen skal evakueres – for eksempel ved brand. Det gælder selvfølgelig ikke for handicappedes hjælpemidler såsom klapvogne og kørestole, siger Thomas Munkholm.

 

Berørt familie og berørte medarbejdere

Udviklingschefen kan sagtens forstå den berørte families frustration, og Vivaldi Gruppen tager sagen meget alvorligt og er i dialog med samtlige medarbejdere på de 17 caféer landet over, så lignende tilfælde ikke sker igen.

 

- Vores medarbejdere på Café Vivaldi i Esbjerg er ligeledes berørte over sagen, og vi er enige om, at det ikke er godt nok. Dialog er vejen frem, for den manglende dialog var grunden til afvisningen, som ikke burde have fundet sted. Vi skal kunne navigere i de forskellige behov, som folk har, og på Café Vivaldi er der plads til alle, konkluderer Thomas Munkholm.Gå til forsiden